13.00 грн. – 67.00 грн.
Морква Довга червона – це середньопізній сорт. Коренеплоди довжиною 20-24 см, циліндричної форми, червоного забарвлення, з невеликою серцевиною того ж кольору. Смакові якості високі. Термін дозрівання – 120 – 130 днів.
Морква Довга Червона використовується для споживання у свіжому вигляді, переробці та зберіганні.
Фасовка | 2 г, 20 г |
---|
Наявність:В наявності
Морква Довга червона – це середньопізній сорт. Коренеплоди довжиною 20-24 см, циліндричної форми, червоного забарвлення, з невеликою серцевиною того ж кольору. Смакові якості високі. Термін дозрівання – 120 – 130 днів.
Морква Довга Червона використовується для споживання у свіжому вигляді, переробці та зберіганні.
Перед посівом моркви необхідно підготувати грядку. Під перекопування (восени) вносимо органічні добрива (Органат, Гумівіт, Гумігран та інші) В нормі 2-3 кг на 1 м². Додатково можна додати Суперфосфат (2-3 кг на 1 сотку) і Сульфат калію (2 кг на 1 сотку).
Навесні, при посіві, в рядки посипаємо мінеральні добрива (Нітроамофоска, Fertis універсальне та інші) Норма внесення 20-30 г на 1 погонний метр.
Морква – холодостійка культура. Насіння починає проростати вже при температурі +4ºС. Але все ж, при теплішій погоді (+18ºС +20ºС) сходи моркви з’являються раніше (приблизно через два тижні після посіву). У нашій країні орієнтовно цей період настає в кінці квітня-початок травня.
Висів насіння моркви рекомендують проводити на глибину 1-1,5 см. Відстань між рядами 15-20 см. Між насінням має бути 5-6 см. Через те, що насіння дрібне, зазвичай сіють щільніше, а потім проріджують. Або відразу використовують спеціальні сівалки з потрібною відстанню між рослинами.
Після появи сходів потрібно зробити підживлення азотними добривами (Кармабід, Аміачна селітра). Розводимо 1 ст. ложку (20-25 г) на 10 л води кімнатної температури та проливаємо грядки з молодими сходами.
Через кожні 10-14 днів необхідно робити підживлення складними добривами, які містять додатково мікроелементи (Майстер 20-20-20, добривами фірми Новоферт тощо).
У другій половині літа робимо пару позакореневих підживлень розчинами, які містити підвищену дозу калію і фосфору (Монокалій фосфат, Сірчанокислий калій, Плантафол 5-15-45, Новоферт (AquaFert) дозрівання та інші). Після такого інтенсивного харчування коренеплоди моркви стають солодшими й зберігаються взимку краще.
У період вегетації обов’язково проводимо 2-3 обробки від морквяної мухи інсектицидами: хімічними (Енжіо, Турбо Престо, Актара та ін.) або біологічними (Актофіт, Бітоксибацилін та інші).
Фасовка | 2 г, 20 г |
---|