15.00 грн.
Борна кислота (H3BO3) є прекрасним стимулятором росту. Застосовується як добриво для кімнатних рослин. Основним її елементом є Бор, який сприятливо впливає на ріст рослини, прискорює обмінні процеси, а також нормалізує роботу азотистих з’єднань і підвищує рівень хлорофілу.
Використовується для таких культур: овочі (картопля, томати, огірки, перець, цукровий буряк тощо), бобові, квіти, виноград, фруктові дерева та інше.
Фасовка | 20 г |
---|
Наявність:В наявності
Борна кислота (H3BO3) є прекрасним стимулятором росту. Застосовується як добриво для кімнатних рослин. Основним її елементом є Бор, який сприятливо впливає на ріст рослини, прискорює обмінні процеси, а також нормалізує роботу азотистих з’єднань і підвищує рівень хлорофілу.
Склад: 17.5% Бору.
Використовується для таких культур: овочі (картопля, томати, огірки, перець, цукровий буряк тощо), бобові, квіти, виноград, фруктові дерева та інше.
Для сільського господарства рекомендується до застосування:
Підготовка: навіть якщо в інструкції по застосуванню борної кислоти вказана необхідна кількість рідини для приготування розчину, однак, перед обробкою необхідно полити рослини звичайною водою, щоб уникнути можливого опіку листя й коренів.
Бор погано розчиняється в холодній воді, тому для приготування розчину воду бажано нагріти. Для цього слід взяти необхідну кількість речовини та розчинити її у 1 л гарячої води (70-80 °С). Після цього отриманий матковий розчин необхідно остудити. А потім долити в нього воду до 10 літрів.
Замочувати насіння на 8 год. Безпосередньо перед висадкою в ґрунт в попередньо приготованому розчині.
Робочий розчин: 2 г на 10 л води або 0,2 г на 1 л води.
При дефіциті бору в ґрунті відбувається пригнічення листя і стебел та починається процес загнивання коренів. При цьому рослина повільно зростає, а його листя починає швидко скручуватися й висихати. Молоде листя буде швидко опадати, а на рослині можна побачити суху та коричневу гниль. Коріння рослини будуть страждати на дуплистість або бактеріоз. Починається осипання зав’язі та внаслідок цього утворюється мала кількість плодів. На листках плодових дерев й чагарників з’являється сизий наліт.
Кожна культура потребує бор, але в залежності від необхідності, вони діляться на групи:
1 ступінь
Найбільше бору необхідно для яблуні, цвітної капусти, брюссельської капусти, груші, цукрових та кормових буряків.
Цій групі рослин необхідне підживлення бором більше за інших. На ділянках з родючим ґрунтом культури традиційно обприскують 0,01% розчином, з менш родючої – 0,02%.
Тут позакореневе підживлення борною кислотою (2 г на 10 л води) двічі за сезон: перший раз – на стадії розпускання бутонів, і потім через 5-7 днів (стадія формування зав’язі).
2 ступінь
Томат, вишня, черешня, алича, морква також потребують певної кількості бору.
Їм підходить позакореневе підживлення борною кислотою (2 г на 10 л води) двічі за сезон: перший раз – на стадії розпускання бутонів, а потім через 5-7 днів на стадії формування зав’язі.
3 ступінь
Менш необхідний бор для картоплі, бобових, петрушці, кропу, базиліку та полуниці.
Як правило, підживлення роблять тільки у разі борного голодування. Можливо також передпосівне внесення добрива в ґрунт.
Капуста та картопля: 10 г на 10 л води (позакореневе підживлення).
При обробці бульб картоплі – 10 г на 10 л води або 1 літр розчину на 25 кг посадкового матеріалу.
Огірки, буряк, томати, цибуля ріпчаста: 5 г на 10 л води (позакореневе підживлення).
Квіти: 5 г на 10 л води, обробка в період бутонізації (обприскування).
Виноград: 5 г на 10 л води, обробка один раз в період бутонізації (обприскування).
Ягідні: 5 г на 10 л води (обприскування).
Яблуня і груша: 15 г на 10 л води, обробка крони під час появи бутонів, повторно через 5-7 днів (обприскування).
Слід враховувати, що зерняткові обробляються борною кислотою три рази за сезон: на початку бутонізації, потім на початку цвітіння, а потім після опадання квіток, коли почнуть наливатися плоди.
Фасовка | 20 г |
---|